Kernprincipe - Duurzame praktijken integreren in de hele waardeketen

We zijn ons ervan bewust dat duurzaamheid een proces is

Duurzaamheid is een natuurlijk onderdeel van wat we bieden en hoe we handelen. We weten dat we niet perfect zijn en dat we, hoeveel we ook doen op het gebied van duurzaamheid, altijd meer kunnen doen. Dit bewustzijn is een integraal onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden en processen:

  • We weten dat onze werkzaamheden een impact hebben op de mensen en de planeet, dit geldt voor ontwerp, materiaalkeuze én productiemethoden.
  • We evalueren voortdurend ons gedrag, maken steeds betere keuzes en bedenken slimmere oplossingen om onze manier van werken te kunnen verbeteren.

Onderzoek en nauwgezette testen vormen al sinds het begin het hart van onze werkzaamheden. Het helpt ons om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn over elke beslissing die we moeten nemen en welke milieueffecten onze beslissingen zullen hebben. Het overkoepelende doel, in verleden, heden en toekomst, is altijd om duurzame producten te maken van topkwaliteit en met een lange levensduur.

We zijn ons ervan bewust dat er uitdagingen zijn

Snickers Workwear zet zich volledig in om alles te doen wat in onze macht ligt om duurzame praktijken binnen ons merk te integreren. Toch vormt duurzaamheid nog steeds een uitdaging - het is een evenwichtsoefening waarvoor een mix van strategieën nodig is. Het is onze visie om voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid, met behulp van slimmere oplossingen en technologieën. Het is een enorme uitdaging om het snelle tempo van verandering bij te houden, maar we kiezen ervoor om dit als een kans te zien.

We moeten twee keer nadenken bij elke beslissing die impact heeft op de planeet, de mensen die met ons werken en degenen die onze producten gebruiken. Onze focus ligt op het beschermen van het welzijn van mens en milieu met behoud van de hoge, duurzame kwaliteit van de producten tegen concurrerende prijzen.

We zijn ons bewust van onze sterke punten

Wij zijn een bedrijf van Scandinavische oorsprong, een gebied dat bekend staat om zijn baanbrekende innovaties, groene bossen, blauwe meren en besneeuwde landschappen. Onze landen delen de liefde voor de natuur, weinig corruptie en een lange geschiedenis op het gebied van mensenrechten. Daarom is de zorg voor mens en planeet op veel manieren onderdeel van het DNA van Snickers Workwear. Wij erkennen dat het onze verantwoordelijkheid is om verder te gaan dan onze eigen belangen en de wettelijke verplichtingen.

Wij geloven om twee redenen sterk in een hoge kwaliteit. Ten eerste bespaart een hoge kwaliteit kosten in de loop der tijd. Een Snickers Workwear werkbroek mag dan misschien meer kosten dan een goedkoper alternatief, maar gaat veel langer mee. Ten tweede laat een product dat langer meegaat een veel kleinere ecologische voetafdruk achter. Het creëren van producten voor de lange termijn is een integraal onderdeel van onze inzet voor duurzaamheid.

Het is onze oprechte overtuiging en leidraad dat continu verbeteren ons zal leiden naar maatregelen en noodzakelijke vooruitgang; ook op het gebied van duurzaamheid.