Samenwerking

Wij werken als een team samen met onze partners en klanten aan een duurzame werkwijze en circulair gedrag.

Wij doen meer aan duurzame ontwikkeling dan alleen onze directe impact. Wij ondersteunen Better Cotton en hebben ons aangesloten bij de Chemicals Group van het Research Institute of Sweden (RISE), het Scandinavian Textile Initiative for Climate Action (STICA) en de handelsorganisatie Textile Importers. Zo blijven we een belangrijke rol spelen in een snel veranderende omgeving, krijgen we nieuwe inzichten, delen we wat we leren en de moedigen we de hele sector aan om nog beter mee te werken aan het 1,5°C traject van het klimaatakkoord van Parijs.

STICA

STICA is een Scandinavisch netwerk gericht op ondersteuning van de regionale kleding- en textielindustrie. Snickers Workwear is een van de 40 leden die hun ervaring delen en samenwerken op het gebied van dataverzameling, processen, gesprekken met leveranciers en andere cruciale ontwikkelingen. Het uiteindelijke doel is de industrie te helpen de uitstoot van broeikasgassen (GHG) te verminderen in lijn met het 1,5°C traject zoals uiteengezet in het raamverdrag van de VN inzake klimaatverandering en het klimaatakkoord van Parijs. Dit komt neer op een halvering van de uitstoot op alle drie de vlakken van het GHG Protocol.

RISE

Het Research Institutes of Sweden (RISE) </b>is een Zweeds onderzoeksbureau en onze innovatiepartner. Als lid van de Chemicals Group binnen RISE blijven wij op de hoogte van de laatste milieuonderwerpen en onderzoek naar chemicaliën in de textielindustrie en chemische databases. We worden ondersteund bij het omgaan met bestaande wetgeving, en bewegen vanuit dit inzicht proactief mee met nieuwe wetgeving voordat deze in werking treedt.

Better Cotton

Wij werken samen met Better Cotton </b>om de katoenproductie wereldwijd te verbeteren. Better Cotton streeft ernaar om katoen communities overeind te houden en te laten groeien, maar tegelijk het milieu te beschermen en herstellen. Better Cotton leidt boeren op om water efficiënt te gebruiken, te zorgen voor een gezonde bodem en natuurlijke habitats, minder schadelijke chemicaliën te gebruiken en op een waardige manier te werken

Textile Importers

[Textile Importers] (https://www.textileimporters.se/) is een handelsorganisatie voor Zweedse bedrijven die werken met textiel, lederwaren, kleding en schoenen. De organisatie biedt ons informatie over handelswetgeving, chemische ondersteuning en overige informatie die ons helpt nog duurzamer te werken.

ChemSec

Wij zijn aangesloten bij de Zweedse non-profitorganisatie [ChemSec] (https://chemsec.org/) en hun ”No to PFAS” beweging. Samen met vele andere organisaties zetten wij ons ervoor in een aantal niet-afbreekbare en schadelijke fluorhoudende stoffen - “forever chemicals” - uit te faseren en te verbieden.

Klantbetrokkenheid

De eenvoudigste manier om kleding langer mee te laten gaan is een goede verzorging. Daarom werken wij samen met de mensen die onze kleding dragen om de milieu-impact tijdens het gebruik te verlagen. Om een circulaire lifestyle te bevorderen helpen onze handleidingen en verzorgingsinstructies je om zo lang mogelijk met je Snickers Workwear te werken.

Productverzorging

Het is een feit dat 15-20% van de uitstoot rond kleding plaatsvindt tijdens de gebruiksfase en aan het einde van de levenscyclus. Hoe gebruikers omgaan met onze kleding heeft grote gevolgen voor onze klimaatimpact. Wij laten iedereen die onze kleding draagt zien hoe ze meer circulair kunnen leven en werken. Wij informeren en adviseren ze over de beste manier om de levensduur van de kleding te verlengen, door de juiste verzorging, reparaties en was- en drooginstructies.

Meer lezen

Ontwerp

Productie

;