De meest comfortabele vloerleggersbroek ooit

Dat was de uitdaging voor het ontwerp- en ontwikkelingsteam bij Snickers Workwear toen het project een jaar geleden begon. Wij kregen de kans om met Tord Modig te praten, een van de testpersonen van Snickers Workwear die aan het project heeft meegewerkt.

Interview

Tord Modig

Het werd hoog tijd om te zorgen voor betere kniebescherming.

Tord Modig klimt een steile ladder op, die tegen een huis in Nacka, net buiten Stockholm, geleund staat. Het is duidelijk dat hij dit vaker heeft gedaan. Hij is op weg naar de bovenste verdieping om een ondervloer van spaanplaat te leggen en een massief houten vloer daar bovenop. De slepende loop, die hij had na een ongeluk op het werk, van een gebroken knie, is eindelijk verdwenen.

“Ik knielde, zoals gebruikelijk, terwijl ik een vloer legde, toen ik een gereedschap wilde pakken en het gewicht van mijn lichaam op één knie plaatste en een krakend geluid hoorde. De kniebeschermer was verschoven en mijn knieschijf scheurde op een steen. Toen wist ik dat het hoog tijd was om te zorgen voor betere kniebescherming.”

De voorganger van deze broek uitproberen

Tord had op Instagram over Conny Johansson gelezen die, na 30 jaar als vloerenlegger, een broek van Snickers Workwear had gevonden, die speciaal voor vloerenleggers was ontworpen. Deze broek, die is gemaakt van slijtvaste stretchstof, heeft geïntegreerde kniebescherming die zichzelf aan de drager aanpast. Tord nam contact op. Een productontwikkelaar bij Snickers zag hun Instagram-conversatie en vroeg aan Tord of hij belangstelling had om de opvolger van de broek te testen.

"Dit is mijn vijfde maand en ik verwacht dat hij nog vier tot vijf maanden meegaat. Er zit nog nauwelijks een krasje op.”

Comfortabel en lichtgewicht

“Ik heb de nieuwe vloerenleggersbroek nu al 5 maanden lang elke dag gedragen. Het verbaast me hoe hij zo comfortabel en lichtgewicht kan zijn, maar wel stevig genoeg is om de ontberingen van knielend werk te weerstaan, 5 uur per dag, 5 dagen per week. Ik zag op de website van Snickers dat je er rekening mee moet houden dat je je werkbroek om de zes maanden moet vervangen als je hem constant op het werk draagt en aan van alles blootstelt. Dit is mijn vijfde maand en ik verwacht dat hij nog vier tot vijf maanden meegaat. Er zit nog nauwelijks een krasje op.”

Geïntegreerde riem

Tord kan functies die het werk makkelijker en comfortabeler maken echt waarderen. “Ik vind vooral de geïntegreerde riem met de kliksluiting geweldig. Je kunt zelfs de afmeting nog aanpassen als hij al dicht zit. Plus de messenzak die ervoor zorgt dat ik altijd bij mijn belangrijkste stuk gereedschap kan, ongeacht mijn werkhouding.”

Tord Modig

Leeftijd: 41

Woonplaats: Södertälje

Beroep: 90% onderhoudsservice in huurwoningen, vervangen van vloeren en vloerbedekking.

Werkplek: Zelfstandige, Modig Golv & Fastighet

Hallo... Malin Enoksson

WAT ZIJN DE 5 BESTE EIGENSCHAPPEN VAN DEZE VLOERLEGGERSBROEK?

Malin is een van de productontwikkelaars verantwoordelijk voor de vloerleggersbroek. We vroegen haar: Wat zijn de 5 beste eigenschappen van deze vloerleggersbroek?

  1. De geavanceerde kniebeschermerzakken die zijn gemaakt van stretchmateriaal en slijtvast Kevlar die de kniebeschermers op precies de juiste positie houden, zelfs wanneer de drager op zijn/haar knieën beweegt.

  2. Alle handige zakken! Bijvoorbeeld de gemakkelijk toegankelijke holsterzakken met getapete ritsen, een versterkte zak voor schroeven en onze nieuwe meszak.

  3. De broek voelt, door zijn aansluitende ontwerp en voorgevormde pijpen, direct comfortabel aan. Dankzij de voorgevormde pijpen verschuiven de zakken naar precies de juiste plaats wanneer je je beweegt.

  4. Stevige Cordura versterkingen rond de enkels en op de zakken.

  5. De geïntegreerde en verwijderbare riem met een gemakkelijk in te stellen polyamide gesp. Dit zorgt voor een superieure pasvorm en comfort rond de taille. Met deze broek ga je voor je plezier op je knieën!