Maatgids – Correct meten voor een goede pasvorm

Bij de juiste pasvorm en maat gaat het om zaken als veiligheid, comfort en bescherming. Als een werkbroek geen goede pasvorm heeft of te groot dan wel te klein is, blijven bijvoorbeeld je kniebeschermers niet op de juiste plek zitten en worden je knieën niet beschermd

De beste manier om ervoor te zorgen dat je optimaal passende kledingstukken krijgt is om ze in het echt uit te proberen. Als dat niet mogelijk is raden we aan om de meettips nauwkeurig op te volgen zodat je de juiste maat krijgt.

Hoe moet je meten

A. Lichaamslengte: Bovenkant van het hoofd tot de voetzool.

B. Borst: Borstbreedte, horizontaal op het breedste punt.

C. Taille: Taillemaat, horizontaal gemeten op de hoogte waar het lichaam het smalste is.

D. Lagere taille: Lagere taillebreedte op de plaats waarop de broek gedragen wordt.

E. Heupen: Heupbreedte, horizontaal op het breedste punt.

F. Binnenbeen: Kruis tot de voetzool. Een zeer belangrijke maat die ervoor zorgt dat de kniebeschermers op de juiste hoogte komen te zitten.

Denk er aan het meetlint strak te houden. De beenlengte is vooral belangrijk, wanneer je werkkleding zakken en functies op de pijpen heeft.

Belangrijke tips bij het meten

  • Vraag iemand om je te helpen bij het opmeten van je maten.
  • Meet terwijl je gekleed gaat in aansluitend ondergoed.
  • Meet strak tegen/rond je lichaam, maar zonder het meetlint zo strak te trekken dat het "in" je huid snijdt.

CE-gemarkeerd kledingstuk, pictogram label

Elk kledingstuk met CE-markering moet een label hebben met een pictogram dat de maat en lichaamsmaten weergeeft van de persoon voor wie het kledingstuk bedoeld is. Dit betekent dus dat je altijd in het kledingstuk kunt kijken voor de maat. In de afbeelding met de CE-markering zie je herenmaat 50.

Een van de breedste assortimenten in de branche

Wij bieden een van de breedste selecties beschikbare maten in de industrie: 71 broekmaten met 5 verschillende beenlengtes, dus of je nu korte of lange benen hebt, we hebben exact de juiste broek voor jou.

Alle standaard maten hebben we op voorraad voor snelle levering (kijk bij het specifieke kledingstuk voor het standaard maatassortiment). We bieden ook speciale maten aan - de levering kan iets langer duren, maar het is zeker de moeite waard. De toeslag hiervoor is 15%.