Onze Historie

Wat begon als de visie van één man; om een grote verandering in werkkleding te bewerkstelligen, heeft ertoe geleid dat Snickers Workwear een plaats in de geschiedenis van werkkleding heeft verworven.

Snickers Workwear werd opgericht door ambachtsman Matti Viio, die het in 1975 zat was dat zijn werkkleding gewoon niet goed genoeg was. Met een mentaliteit van 'Als het zo moet zijn, moet ik het zelf doen' besloot hij op een dag na het werk te beginnen met het ontwerpen van zijn eigen lijn werkkleding.

Matti had een snelle ontwikkeling van gereedschappen en werkmethoden om hem heen gezien. Maar de kleding van die tijd voldeed niet aan de meest elementaire eisen op het gebied van sterkte, aanpassing aan moderne machines of bewegingsvrijheid. Hij zag het ook als zijn missie om te laten zien dat ambachtslieden en arbeiders op dezelfde manier als andere groepen in de samenleving recht hadden op respect.

Matti was een Zweed van Finse afkomst - een echte vertegenwoordiger van de Scandinavische eenvoud en stijl. Hij ontwikkelde duurzame, functionele en stijlvolle werkkleding waarin prestaties moesten worden geleverd in de zware werkomgeving van Scandinavië. Met de eerste innovaties zoals de holsterzak en het gereedschapsvest, gaf hij de richting van Snickers Workwear aan.

Trouw blijven aan ons erfgoed tijdens onze meer dan 40 jaar in het bedrijfsleven heeft ons geholpen een bedrijf te creëren waar we trots op zijn om voor te werken.

Onze merknaam Snickers Workwear is afgeleid van het Zweedse woord voor timmerman: snickare.