Partner login

Interview: Björn Ödén over zijn kniebescherming

Snickers Workwear - België

Je knieën heb je ook nog nodig als je niet (meer) werkt, dus als je slim bent draag je de goede kniebescherming om ze sparen. Vergeet ook niet je kniebeschermers regelmatig te vervangen, ze gaan niet eeuwig mee.

Björn Ödén werkt aan zware voertuigen en merkt dat hij steeds vaker op zijn knieën werkt. Zijn favoriete RuffWork 6203 werkbroek is voorzien van D3O Lite kniebeschermers.

Björn Ödén

Björn Ödén: "Ik wil niet elke avond aan mijn knieën denken als ik uit mijn werk kom."

Wanneer draag je kniebeschermers?

"Altijd, elke dag! Ik heb echt goede kniebeschermers nodig in mijn werk. Ik kniel vaak op een bumper, hang over een motor of beweeg over de grond om iets vanaf de onderkant te bereiken. Ik heb dan vaak geen andere keus dan te knielen op scherpe randen."

Wat is volgens jou een goed paar kniebeschermers?

"De D3O Lite die ik gebruik werken echt goed. Wanneer ik op mijn knieën zit kan ik voelen hoe de druk over een groter oppervlak wordt verspreid. Ik krijg dan niet alle belasting op één specifieke plek, wat normaal gesproken echt irritant is als je met je knie over een oneven oppervlak schuift."

WAt vind je nog meer fijn aan deze kniebeschermers? 

"Ik vind het vooral prettig dat deze beschermers voorgevormd zijn, zodat ze goed rondom mijn knie passen en precies goed zijn voor de kniestukzakken. Sommige kniebeschermers die ik gebruikte zaten niet zo goed en zaten steeds in de werk als ik liep."

Wat voor verschil merk je door over te stappen op betere kniebescherming? 

"Toen ik nog werkte als dakdekker zat ik de hele dag op mijn knieën op oude kniebeschermers. Elke avond kwam ik thuis met pijnlijke knieën die soms zelfs opgezwollen waren. Nu ik monteur ben voelen mijn knieën nog steeds wel eens vermoied na het werken, maar met de D3O Lite van Snickers is het een stuk beter. Ik denk eigenlijk helemaal nooit meer aan mijn knieën."

Je hebt maar 1 paar knieën, bescherm ze voor later

Als hardwerkende vakman/vrouw belast je je knieën meer dan een gemiddelde topsporter. Bescherm je knieën dus goed, zodat je ze ook later nog goed kunt gebruiken.

Ontdek onze toonaangevende collectie kniebeschermers, speciaal ontworpen voor het Snickers Workwear KneeGuard™ positioneringssysteem en reken op gecertificeerd kniebescherming.

Vergeet ook niet om je kniebeschermers regelmatig te vervangen. Een goede vuistregel is om ten minste twee paar kniebeschermers te gebruiken voor elke broek die je draagt.

 • 9191 XTR D3O® Kniebeschermers

  Flexibel tijdens het werken, hard bij impact. Actieve kniestukken voor actieve vakmensen, met schokabsorberend D30® materiaal voor extreme bescherming en duurzaamheid. Klaar voor het Snickers Workwear KneeGuard™ positioneringssysteem. EN 14404 (Type 2, Niveau 1).

  Bekijk model 9191
 • 9110 Kniebeschermers

  Efficiënt en comfortabel voor betrouwbare kniebescherming. EN 14404 (Type 2, Level 1).

  Bekijk model 9110
 • 9111 Service Kniebeschermers

  Deze kniebeschermers zijn ideaal als je slechts heel af en toe kort op je knieën zit op een even oppervlak. Geschikt voor het Snickers Workwear KneeGuard™ positioneringssysteem. EN 14404 (Type 2, Level 0).

  Bekijk model 9111
 • 9112 D3O® Lite Kniebeschermers

  Ultiem comfort, demping en bescherming voor je knieën. Gemaakt van high-tech D3O® Lite materiaal met ventilerende kanalen. EN 14404 (Type 2, Level 1).

  Bekijk model 9112
 • 9118 Vloerleggers Kniebeschermers

  De vloerleggers gecertificeerde kniebescherming. Kniebeschermers die hun vorm en positie behouden - en niet verplaatsen als u hard aan het werk bent. EN 14404 (Type 2, niveau 1).

  Bekijk model 9118
 • 9119 D3O® Lite Vloerleggers Kniebeschermers

  De ultieme kniebescherming voor vloerleggers. Geavanceerd 3D-ontwerp en high-tech D3O® Lite materiaal bieden langdurig gecertificeerde bescherming, demping en comfort wanneer je veel op uw knieën werkt. EN 14404 (Type 2, Level 1).

  Bekijk model 9119

Vraag het ons